Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mese a kapzsi vörös csontvelőr
  2010-01-10 09:52:31, vasárnap
 
 

Mese a kapzsi vörös csontvelőről

2010. január 10., vasárnap - 00:00


Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy élő szervezet. Olyan, mint amilyenek mi, emberek is vagyunk. Képes volt növekedni, mozogni, fönntartani saját magát, és utódok világra hozatalával szaporodni is. Ez a szervezet sok-sok milliárd sejtből, mint élő építőkövekből állt. A sejtek szövetekké álltak össze, a különböző szövetek szerveket formáltak.

Minden sejtnek, szövetnek, szervnek megvolt a maga feladata, melyet szorgosan végzett is. Egyesek kívülről, mások belülről védték a szervezetet. Egyesek a táplálkozásban, mások a keringésben, megint mások a légzésben töltötték be a számukra kirótt feladatot. Központi irányító, összehangoló szerv is kellett. Volt, aki az oxigénszállítást végző vörösvérsejteket termelte. Ő volt a vörös csontvelő. Mindenki tette a dolgát, és a finoman összehangolt munka eredményeképpen biztosította az egész szervezet működését, fennmaradását, szaporodását, egy szóval az életét.

A vörös csontvelő nagyon büszke volt a munkájára: ő termelte az oxigénszállításhoz nélkülözhetetlen vörösvértesteket. Tudta, hogy az ő folyamatos munkája nélkül nem működhet a szervezet. Dölyfösségében arra nem gondolt, hogy ő maga sem létezhetne a többi szerv munkája nélkül. Dölyfösségénél csak kapzsisága volt nagyobb. Mindig azon gondolkozott, hogyan kaphatna ő, - a szerinte legfontosabb- többet az összes többinél.

Egy nap aztán megszületett a nagy terv. Megüzente a többi szervnek, szövetnek, az összes sejtnek, hogy ezentúl csak akkor ad vörösvértesteket, ha ő többlet életenergiát, nyereséget, egyfajta kamatot kap utánuk.

A többiek nem értették a dolgot, de jóhiszeműen elfogadták az új szabályt. Az egész szervezet a legkisebb sejttől kezdve a legnagyobb szervekig úgy volt előrelátóan megtervezve, hogy komoly működési tartaléka volt minden egyes résznek. Így az új szabály bevezetése először semmi komoly gondot nem okozott. Mindenki kicsivel többet dolgozva eleget tett kamatfizetési kötelezettségének a kapzsi vörös csontvelő javára.

A kapzsi vörös csontvelő nagyon élvezte a dolgot, s közben kitervelte, mihez kezd a többlettel. Rávette a központi idegrendszert, hogy folyamatos programmal foglalja le a sejtek minden percét: se munka közben, se a pihenés idején ne legyen egy szabad perc se csöndes elmélkedésre. Mindig szóljon valami ,,érdekes, izgalmas, divatos, szenzációs, félelmetes", mindig legyen cirkusz is a kenyér mellé, nehogy valamelyik sejtnek ideje és energiája jusson a logikus gondolkozásra.

És az ördögi terv csodálatosan működött sejtgenerációkon keresztül. A kapzsi vörös csontvelő közben folyamatosan tökéletesítette rendszerét. Autoimmun Védelmi Hatóságot (AVH) épített ki a renitenskedő sejtek elpusztítására. A központi idegrendszeren keresztül mindent látott és mindent hallott. Ügyelt a legfiatalabb sejtek megfelelő nevelésére is, így egy idő után majdnem mindenki adottnak, megváltoztathatatlannak fogadta el a rendszert, így alig akadt olyan sejt, aki átlátva a szitán elégedetlenkedni merészelt. Őket a legfondorlatosabb módon ellehetetlenítette, elszigetelte vagy megölette.

Mivel határtalanul dölyfös és kapzsi volt, soha semmi nem volt elég számára. Egyre emelte a kamatot, egyre nehezítette a sejtek életét, hogy még több jusson neki, és még nagyobb legyen már amúgy is korlátlan hatalma.

A szüntelenül emelkedő terhek alatt a sejtek egyre nehezebben tudtak teljesíteni, kezdtek képességeik határához érkezni. Korábban nem ismert szenvedélybetegségek, majd másféle újabb kórságok jelentek meg. A szaporodóképesség csökkenése is jelezte, hogy nagyon nagy a baj. A sejtek öregedtek, fogyatkoztak.

Aztán néhány kiemelkedően okos és elszánt sejt ellenállást próbált szervezni a kapzsi vörös csontvelő ellen. Csökkentett terheket, több kenyeret és több cirkuszt követelt. A kapzsi vörös csontvelő megijedt, hogy ördögi tervét felismerik, ezért részben teljesítette a követelést. A lázadókat vagy kiemelt kenyéradaggal, ingyen cirkusszal vesztegette meg, vagy ha ez nem ment, akkor kíméletlenül leszámolt velük. És újabb sejtgenerációkon keresztül folytatódott a könyörtelen kizsákmányolás. Hiába szólt sok okos mérsékelt sejt is, hogy nagy a baj, változtatni kell, mert fogytán az életerő, kimerültek a tartalékok. Ők is úgy jártak, mint a lázadók.

A kapzsi, dölyfös vörös csontvelő azt hitte, korlátlan hatalmával mindent elintézhet. Egyre gyakoribbá, egyre súlyosabbá váltak a betegségek. Aztán egy éjszaka a dolgok véletlen egybeesése miatt megtörtént, ami már várható volt: összeomlott a rendszer, elpusztult az egész szervezet. Benne pusztult a kapzsi és dölyfös vörös csontvelő is.

Csak a híre és intő példája maradt. Aki nem hiszi, járjon utána!

Mesemondó: Dr. Nagy Gergely, a győri Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselőjelölt


http://szebbjovo.hu/node/1664
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: sejtgenerációkon, oxigénszállítást, vörösvértesteket, elégedetlenkedni, nélkülözhetetlen, vörösvérsejteket, képviselőjelölt, eredményeképpen, tökéletesítette, idegrendszeren, dölyfösségében, kizsákmányolás, elpusztítására, dölyfösségénél, táplálkozásban, idegrendszert, gondolkozásra, kamatfizetési, országgyűlési, kenyéradaggal, építőkövekből, fennmaradását, összehangolt, renitenskedő, elmélkedésre, megszületett, legfontosabb, gondolkozott, szaporodását, életenergiát, folyamatosan, biztosította, csodálatosan, összehangoló, legfiatalabb, fogyatkoztak, kapzsi vörös, szervezet sok-sok, sejtek szövetekké, különböző szövetek, maga feladata, légzésben töltötték, számukra kirótt, oxigénszállítást végző, vörös csontvelő, finoman összehangolt, egész szervezet, többi szerv, szerinte legfontosabb-, összes többinél, nagy terv, többi szervnek, Autoimmun Védelmi Hatóságot, Nagy Gergely,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A könnyek összegyűjtése  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  A fák lelke  Paul David Tripp Április 24  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Föld napja április 22  William Shakespeare idézet  S a dalok tanulsága  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Viharban csak az a fa marad ál...  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  William Shakespeare idézet  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  A Gömb  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Irgalom és ítélet  Irgalom és ítélet  Aki szeret, annak senki sem id...  Április 22. a Föld napja,  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Április 22. a Föld napja,  Életművészet  Facebookon kaptam  Szent György nap  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Esti kép  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Jó éjt  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különös!  A hét szűk esztendő  Szent György napi hiedelmek, s...  Föld napja április 22  Becsüld meg azt amid van,...  Az udvariasság alapja: önismer...  Mindenünk, amink van, amit sze...  A Gömb  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  A fenyő nem szép fa, (...)  Az udvariasság alapja: önismer...  Kellemes esti időtöltést  Föld napja április 22  Ahogy emelkedik a rezgés...  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Muratáj  Emlék  Facebookon kaptam  A Föld napja  Tehetségtelen gyerek nincs.  Két tekintet van  Jó éjszakát  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma? 
Bejegyzés Címkék
kapzsi vörös, szervezet sok-sok, sejtek szövetekké, különböző szövetek, maga feladata, légzésben töltötték, számukra kirótt, oxigénszállítást végző, vörös csontvelő, finoman összehangolt, egész szervezet, többi szerv, szerinte legfontosabb-, összes többinél, nagy terv, többi szervnek, összes sejtnek, legkisebb sejttől, legnagyobb szervekig, központi idegrendszert, sejtek minden, pihenés idején, szabad perc, kenyér mellé, logikus gondolkozásra, ördögi terv, renitenskedő sejtek, központi idegrendszeren, legfiatalabb sejtek, szitán elégedetlenkedni, legfondorlatosabb módon, sejtek életét, szüntelenül emelkedő, sejtek egyre, szaporodóképesség csökkenése, sejtek öregedtek, lázadókat vagy, könyörtelen kizsákmányolás, dolgok véletlen, győri Jobbik, sejtgenerációkon, oxigénszállítást, vörösvértesteket, elégedetlenkedni, nélkülözhetetlen, vörösvérsejteket, képviselőjelölt, eredményeképpen, tökéletesítette, idegrendszeren, dölyfösségében, kizsákmányolás, elpusztítására, dölyfösségénél, táplálkozásban, idegrendszert, gondolkozásra, kamatfizetési, országgyűlési, kenyéradaggal, építőkövekből, fennmaradását, összehangolt, renitenskedő, elmélkedésre, megszületett, legfontosabb, gondolkozott, szaporodását, életenergiát, folyamatosan, biztosította, csodálatosan, összehangoló, legfiatalabb, fogyatkoztak, kiemelkedően, elszigetelte, teljesítette, folytatódott, kíméletlenül, csontvelőről, határtalanul, jóhiszeműen, megtervezve, összeomlott, változtatni, keringésben, csökkentett, vesztegette, szervezetet, könyörtelen, előrelátóan, hozatalával, ellenállást, teljesíteni, szüntelenül, nehezítette, fönntartani, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3451
  • e Hét: 17681
  • e Hónap: 28792
  • e Év: 182288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.